Dette er Validé-sjefen

09. feb. 2016

Dette er Validé-sjefen

Anne Cathrin Østebø er sjefen for det nye innovasjonsselskapet Validé, som er skapt på grunnlag av Ipark og Prekubator TTO. Hun gleder seg over å få være en del av Norwegian Smart Care Cluster (NSCC).

– Dette er det veldig kjekt å få være en del av. Vi har en portefølje av helseinnovasjon, så her kan vi skape gode synergier, sier Østebø som tidligere var administrerende direktør i Prekubator TTO.

Prekubator TTO har vært en samarbeidspartner til InnoMed, som er et nasjonalt kompetansenettverk for behovsdrevet innovasjon i helsesektoren, og er etablert på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet. Dette kobles nå videre til Validé og Østebø er den regionale representanten.

– Velferdsteknologi for meg er teknologi som hjelper i hverdagen. Det kan være både hi-tech og tjenester. Det skal bedre utfordringer i hverdagen. Hvis vi kan løse de enkle problemene, så har vi kommet langt. Mennesker liker å klare seg selv lengst mulig, og da gjelder det bare å få hjelp der vi trenger det.

På to hjul
Velferdsteknologiske løsninger er i Østebøs tanker på privaten også. For tiden bygger hun hus på Hana i Sandnes, og da er planene blant annet å ha nok plass til å ha heis i trapperommet i fremtiden. Sammen med mannen sin, har Østebø en datter på 14 år, en sønn på 10 år, en hund og en katt. Og stasjonsvogn? Joda, men Østebø kjører også motorsykkel.

– Jeg er den eneste i familien som kjører sykkel. Sikkerheten sitter alltid i forsetet, forsikrer hun.

Østebø har nok å sette hendene i på fritiden. Hun er «lotteriansvarlig» for gutter 10 og økonomiansvarlig for jenter 13. Hun arrangerer og deltar på dugnader og håndballturneringer, og sitter i håndballstyret.

– Det går mye tid til å følge opp ungene, sier den travle damen.

Hvis hun får muligheten slapper hun av med en god bok, eller med et glass rødvin med gode venninner. Hun går mye tur i fjell og mark, og da gjerne til hytten i Sirdalen som er halvannen times gåtur fra parkeringsplassen.

– Jeg liker best å dra dit på vinteren. Da kjører jeg snøscooter opp, sier hun med glimt i øyet.

Skal levere det beste
Nå er det Validé som er det største prosjektet. To innovasjonsselskaper er i ferd med å slås sammen. Østebø forteller at Ipark tar med seg en tettere kobling til næringslivet, og Prekubator TTO har med seg den akademiske biten. Nå skal dette bringes sammen.

Det er jysla travelt. Det er mye som skal gjøres, samtidig som vi skal få etablert en god dialog og bygge et nytt team, sier hun.

Arbeidet startet allerede i høst med fellesmøter, workshops og ekskursjoner.

– Da så vi på hverandre og lærte av hverandre. Det er mye bra som allerede er bygget opp både hos Ipark og Prekubator TTO, sier Østebø.

– Hva er din visjon for Validé?

– Vi skal levere det beste. Kvalitet i alle ledd. Alle som tar kontakt skal få en skreddersydd behandling, sier Validé-sjefen.

Arkiv