Alder vant Min Helseidé 2016

27. okt. 2016

Alder vant Min Helseidé 2016

Alder leverer et intelligent verktøy som skal bedre og forenkle arbeidet rundt frivillighet. I forrige uke vant gründerne bak verktøyet Min Helseidé 2016 under årets Oslo Innovation Week.

(Bildet: Håvard Liltved Dalen (foran til venstre) og Simon Riis Iden (foran til høyre). Foto: Ragnarok Foto)

Min Helseidé er organisert av Driv Inkubator og AbbVie i samarbeid med Kreftforeningen, Oslo Cancer Cluster, Oslo Innovation Week og Innovasjon Norge. Det var totalt 20 selskaper som deltok på årets konkurranse. Finalen ble arrangert under Oslo Innovation Week der Simon Riis Iden og Håvard Liltved Dalen stakk av med premien på 500,000 kroner.

– Juryen så gjennomføringsevnen og det internasjonale potensialet vi har. Jeg tror det var en kombinasjon av dette og samfunnsverdien og skalerbarheten i konseptet vårt, sier Liltved Dalen som er daglig leder og medgründer i Alder.

– Vi har lagt ned så mange timer i dette og derfor er det veldig godt å få en annerkjennelse og det føles godt at folk tror på oss, legger teknisk sjef og medgründer Riis Iden til.

– At Kreftforeningen, som er en av de mest respekterte organisasjonene i landet, stiller seg bak oss og vil støtte oss gjennom samarbeid gir oss en boost, sier Liltved Dalen.


Intelligent verktøy
Alder er et intelligent verktøy som skal gjøre koordinering i frivillige organisasjoner enklere og bedre enn i dag. I følge Liltved Dalen er hovedutfordringen til frivillige organisasjoner det manuelle arbeidet knyttet til hvordan de frivillige koordineres.

– Det blir ofte dyrt og vanskelig og for at frivillige organisasjoner skal nå sine ambisjoner, trengs det ny teknologi for å spare ressurser og ivareta tilbudet, forklarer han.

Når frivillige organisasjoner bruker verktøyet til Alder, forholder de seg i hovedsak til en applikasjon.

– Applikasjonen er bare ansiktet utad. Vi har laget motoren og hjernen bak. Det er vår kjernekompetanse, sier Riis Iden.


Mer plass til varme hender
De fleste i Norge har erfaringer med familiemedlemmer som blir syke eller gamle og de utfordringene det medfører for helsevesenet og seg selv som pårørende.

– I årene fremover kreves det at vi bruker de menneskelige ressursene i samfunnet på en bedre måte. Frivilligheten står sterkt i samfunnet i Norge, men vi må organisere det på en smartere måte. Det handler om å bruke smart teknologi for å knytte folk sammen, sier Liltved Dalen.

Gründerne ønsker at organisasjonene skal bruke tiden på mennesker i stedet for administrasjon.

– Vi vil skape mer plass til de varme hendene gjennom smart ressursbruk, sier Riis Iden.Teksten er levert av Minredaksjon.no

Arkiv