Nytt akseleratorprogram skal gi nye arbeidsplasser

Nytt akseleratorprogram skal gi nye arbeidsplasser

Den 14. januar 2016 kjører Ipark Inkubator i gang Norges første Tech Startup Accelerator. Ny digital teknologi og tjenester vil være hovedfokus innenfor områdene olje og gass, helse og bioteknologi, tech og kulturnæring.

- Vi anser dette akseleratorprogrammet som et relevant virkemiddel for å være med på å etablere 10.000 arbeidsplasser i regionen, sier inkubatorleder for IKT, Arne Hansson Rannestad.

Ipark Tech Startup Accelerator er et fem måneders intensivprogram for tech-startups. Akseleratorprogrammet vil i første omgang ta opp 10 til 15 oppstartsselskaper. De utvalgte selskapene vil gjennomgå et intensivt program med foredrag, mentoring, forelesninger, gründerhistorier, tilgang til industrinettverk, fond og investorer med privat kapital.

- Ipark Tech Startup Accelerator blir en ny turbomotor og regionens humankapital-foredlings-maskineri, sier Hansson Rannestad.

Han forteller at de har hentet inspirasjon fra store akseleratorer som Y Combinator og 500 Startups i Silicon Valley i California. Dette skal bli et viktig element i det som skal bli Norges svar på Silicon Valley, nemlig Stavanger TECH HILL på Campus Ullandhaug.


Partnerne
- Gjennom partnerne har vi knyttet til oss erfarne grundere, en rekke erfarne business mentorer, teknologisk kompetanse, investorer og fond som skal bidra til at oppstartsselskapene i akseleratoren utvikles raskt og effektivt, samt med høy kvalitet og verdiskapningsevne, sier Hansson Rannestad.

Lyse og Statoil er innovasjonspartnere, mens Universitetet i Stavanger og IBM er noen av innholdspartnerne. ProVenture og Alliance Venture samt flere såkalte angel-investorer er med som investorpartnere. LIGL advokater er juridisk partner. Flere partnere ønskes velkommen.

Søknadsfrist for å delta i programmet er 1. november 2015. Søkerne skal blant annet pitche for en jury for å komme med i programmet.

Meld deg på her!

Arkiv