NSCC skal utvikle velferdsteknologi for kronikere

NSCC skal utvikle velferdsteknologi for kronikere

Stavanger Kommune, Helse Stavanger HF og bedrifter i klusteret NSCC skal sammen utvikle nye helse og velferdsteknologiske løsninger til de som er utsatt for kronisk sykdom.

Bilde: Fra venstre: Kommunalråd Per A. Torbjørnsen (Venstre), Ordfører Christine Sagen Helgø (Stavanger kommune) og daglig leder Arild Kristensen (NSCC).

Regjeringen har nå bevilget 30 millioner kroner til dette nasjonale prosjektet, som handler om bruk av velferdsteknologi til hjemmeboende pasienter med kroniske sykdommer.

Stavanger, Oslo, Trondheim og Sarpsborg er med i regjeringens nye prosjekt. Målet er å styrke pasientenes mestring i hverdagen.

- Vi er svært glad for at vi fikk bli en del av denne piloten, sier Arild Kristensen leder for Norwegian Smart Care Cluster.

400-500 brukere skal være med

Det nasjonale prosjektet vil totalt omfatte 400-500 brukere. Kommunene som er valgt ut til å delta i prosjektet er:

•Stavanger kommune og Helse Stavanger HF

•Sarpsborg kommune

•Trondheim kommune og St. Olavs Hospital HF

•Oslo kommune – samarbeid mellom fire bydeler, fastleger og Lovisenberg sykehus

Hovedformålet er å sikre et best mulig grunnlag for nasjonal utbredelse slik at velferdsteknologi og mobil helseteknologi blir en del av det ordinære tjenestetilbudet i framtiden

- Digitale tjenester gir nye muligheter

Helse- og omsorgsminister Bent Høie, sier dette om prosjektet i en pressemelding:

- Digitale tjenester gir nye muligheter for å involvere og behandle pasienter enn det tradisjonelle, fysiske møtet mellom behandler og pasient. Det er viktig at vi tar disse mulighetene i bruk. Derfor starter vi nå opp et stort, nasjonalt prosjekt for velferdsteknologi for behandling og pleie av kronisk syke på avstand.

- Vi skal vi bygge videre på de gode løsningene som allerede finnes og ta alle gode krefter i bruk. For å lykkes, må vi etablere et godt samarbeid mellom både offentlige og private helseaktører, forskningsmiljøer, pasienter, brukere og næringslivet, sier Høie.

Arkiv