Stort privat sykehus valgte Adell Sky

19. nov. 2015

Stort privat sykehus valgte Adell Sky

Helsehuset i Haugesund, som åpnet i oktober, har valgt Adell Group sin IT-drift i skyløsning. Løsningen håndterer alle sensitive opplysninger i Adell Sky som også er koblet til Norsk Helsenett.

– Det betyr mye at en så stor aktør har valgt oss. Det viser at vi kan levere god tilgjengelighet på tross av et høyt sikkerhetskrav, sier salgs- og markedssjef i Adell Group, Tone N. Vangdal.

Adell sin IT-drift i skyløsning inkluderer tilgang til Norsk Helsenett. Dette gjør at leger og andre får tilgang til journalsystemer og annet hvor som helst fra i verden, uten at personvernet og sikkerhet rundt dataene er truet. En skyløsning betyr også at man får tilgang til systemene hvor som helst i verden via internett og at man ikke trenger å investere i servere.

Storfornøyd samarbeidspartner
Privatsykehuset Haugesund (PSH) har nettopp flyttet inn i det splitter nye Helsehuset. Daglig leder i PSH, Tormod Førland, sier han er storfornøyd med Adell som samarbeidspartner.

– Det har vært mange detaljer å ta hensyn til i flytteprosessen og Adell har levert mer enn forventet på alle punkter, sier han.

Førland sier videre at det har vært viktig for PSH å kunne ha kun én part å forholde seg til når det gjelder IT. Adell har tatt seg av kontakten med leverandører av programmer, Norsk Helsenett og andre.

– Vi trenger kun å forholde oss til Adell, og så ordner de resten, sier Førland.


Spesialkompetanse
Heidi Kolstø, daglig leder i Adell Group, er stolt av at PSH valgte Adell som samarbeids- partner på IT-drift.

– Det bekrefter at løsningene våre er gode og at vi ligger i forkant av utviklingen når det gjelder sikring av data. Våre ansatte har i tillegg spesialkompetanse innenfor fagsystemene i Helsesektoren. Dette vedsettes høyt av våre kunder, sier hun.

Adell er partner med Norsk Helsenett, som tilbyr den elektroniske samhandlingsarenaen for helse- og sosialsektoren i Norge. Dette betyr at Adell forplikter seg til å opprettholde viktige krav innen sikkerhet og etterspørsel, og kan levere skytjenester gjennom helsenettet.

Arkiv