– Velferdsteknologi er nummer én

28. okt. 2015

– Velferdsteknologi er nummer én

Konserndirektør i Itera, Kristian Enger, mener at Norge ikke kommer til å greie seg uten velferdsteknologi. – Jeg tenker at den digitaliseringsbølgen som blåser over Norge kommer til å treffe helsevesenet, sier han.

Itera er eksperter på digitalisering og har hovedsakelig sitt nedslagsfelt på bank og finans, og offentlig sektor. De gjør også prosjekter innfor rådgivingsstrategi, design, utvikling av implementering og drift av løsninger.

– Vi er et selskap som bryr oss om kundens kunder. Vi er opptatt av å lage løsninger som både virker og overrasker positivt, sier Enger.

Han forteller at brukeropplevelse er et stikkord de setter høyt i Itera.

– En god brukeropplevelse er relevant, intuitiv og den løser det den skal og gir en liten godfølelse, sier han.


– Gjør en forskjell
Slagordet til Itera er ”Make a difference”.

Det er få sektorer hvor det virkelig går an å gjøre en forskjell som i helsesektoren. Velferdsteknologi er med på å gjøre behandlingsdimensjoner bedre og helsevesenet mer effektivt, sier Enger.

Itera har gjort ulike prosjekter innen helsesektoren. Fra strategi for kommersielle aktører til digitale løsninger i helsesektoren. Enger mener at vi er nødt til å bruke velferdsteknologi effektivt for å hanskes med de utfordringene som ligger foran oss.

– Velferdsteknologi er nummer én og Norge kommer ikke til å greie seg uten. Det er naturlig at pasientene kommer til å ønske det fordi de er digitalt kompetente, sier han.


Spennende å være i klyngen
Enger synes flere av medlemmene Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) ser interessante ut og han ser fram til å bli bedre kjent med dem.

– Jeg syns er spennende å være med i klyngen fordi jeg har opplevd andre typer klynger som bringer inn ulike perspektiver, og det er alltid givende. Velferdsteknologiske aktører må gå sammen. Det er umulig å lykkes som helseaktør eller teknologiselskap alene i denne sammenhengen, sier Enger.

Arkiv