Snart kommer et unikt smart-konsept til Forus

02. okt. 2015

Snart kommer et unikt smart-konsept til Forus

I forrige uke holdt Bolder pre-launch for det som skal bli et smart opplevelsessenter på 6000 kvadratmeter. – Vi vil utfordre komfortsoner, sier daglig leder Eirik Skjaerseth.

Mot slutten av 2016 åpner pilotsenteret Bolder på Tvedsenteret i Livings gamle lagerhall. Dette skal bli en sosial arena for en bevisst og naturlig livsstil.

– Jeg har siklet på dette lokalet siden 2010. Endelig er vi i gang, sier Skjaerseth (i midten på bildet).

Opplevelsessenteret blir det eneste i sitt slag i Europa. Skjaerseth beskriver Bolder, som har sitt utspring fra Klatrefabrikken, med ord som naturlig, chill, utfordrende, organisk og edgy. Her kan man blant annet klatre, buldre, drive med yoga, zipline, hinderbanetrening og parkour.

– Vil bort fra tradisjonell trening. Dersom man er aktiv, trenger man ikke trening. Vi skal kvitte oss med den dårlig samvittigheten, sier Skjaerseth.

Manglende aktivitetstilbud
Senteret skal være for hele familien, og Skjaerseth håper at å bringe friluftsaktiviteter inn, gir motivasjon til å gjøre de samme tingene utendørs.

– Det mangler et aktivitetstilbud for de som bor her på Forus. Opplevelsessenteret tar sikte på å være en drivkraft for en mer aktiv livsstil i hele regionen, sier han.

Senteret vil ha store arealer for både barn og voksne som vil møtes og overlappes. Dette skal gjøre at besøkende oppnår en integrasjon av ideer og inspirasjon i grenseland mellom voksenverden og barneverden.

– Voksne kan være aktive uforstyrra av barn, men det oppfordres også til å bli inspirert av hverandre. Barn gjør ting som voksne aldri hadde komt på å gjøre. Her skal man dra læring på tvers av alder og aktivitetsformer, sier Skjaerseth.

Skal bli et smart-senter
I følge Skjaerseth har Bolder som mål å utvikle en digitalisert brukeropplevelse som skal sette Stavanger på kartet innen utvikling av bevegelsesbasert læring, helse og livsstil.

– Senere vil dette bli en digital plattform slik at man kan ta med seg opplevelsen hjem. Sammen med en patentert konsept om bevegelsesbasert tilpasning av omgivelser, vil dette til slutt bli et smart-senter som skal kunne tilpasses deg og dine interesser, forklarer han.

Senteret skal også være en drivkraft for entreprenørskap på Forus, gjennom å være en møteplass for kreative og aktive mennesker.
Arkiv