event

01

november 2023

Prekonferanse til Helsetjenesteforskningskonferansen: Hvordan kan forskning lede til innovasjon i helsetjenesten - og motsatt?

Er du lidenskapelig opptatt av å skape fremtidens helsetjenester? Ønsker du å forstå dybden av samspillet mellom forskning og innovasjon i helsesektoren? Da er dette en begivenhet du ikke vil gå glipp av!

Onsdag 1. november inviterer vi deg til en spennende prekonferanse for Helsetjenesteforskningskonferansen. Utforsk fagtemaet: «Hvordan kan forskning lede til innovasjon i helsetjenesten - og motsatt?». La oss sammen finne veier der forskning og innovasjon kan samarbeide for å skape mer bærekraftige og effektive helsetjenester og -utdanninger. Målgruppen er ansatte innen akademia, helsetjenesten og næringsliv.

Hvorfor delta?

 1. Spennende foredrag fra ledende eksperter
 2. En livlig paneldebatt som garantert vil sette i gang tanker
 3. Mulighet for å stille spørsmål som deltaker
 4. Ingen påmeldingsavgift
 5. Gratis lunsjservering
Innovasjon innen helse
Foto: Illustrasjonsbilde, iStock

For de som er ekstra nysgjerrige, hvorfor ikke kombinere dette med å også delta på selve Helsetjenesteforskningskonferansen fra 2. til 3. november?

Prekonferansen har en makskapasitet på 100 deltakere. Grip sjansen til å være oppdatert innen innovasjon og forskning i helsetjenesten. Meld deg på i dag gjennom denne lenken!

Denne dagen er mulig takket være våre samarbeidspartnere: Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger, HelseCampus Stavanger (HCS), Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) og Alrek Helseklynge (ALREK).

Program

11:00 - 12:00: Lunsj

12:00 - 12:15: Velkommen ved Eldar Søreide, dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet, UiS og styreleder i HelseCampus Stavanger

12:15 - 12:45: Innovasjon i helsetjenesten - en forutsetning for bærekraftige helsetjenester ved Thor Ole Gulsrud, prodekan for forskning og innovasjon, Det helsevitenskapelige fakultet, UiS

12:45 - 13:45: Helsenæringsinnovasjon:

 • Tidewave Medical AS ved daglig leder Bjørn Lorentzen
 • Helseinkubator ved prosjektleder Therese Oppegaard
 • Hva kan Helse Vest bidra med til gründere og eksterne samarbeidspartnere til foretakene? Ved Lena Forgaard, seniorrådgiver Helse Vest
 • Pandeldebatt, ledet av Eigil Kloster Osmundsen, rådgiver ved Det helsevitenskapelige fakultet, UiS

13:45 - 14:15: Pause

14:15 - 14:55: Helsetjenesteinnovasjon, prosessen, muligheter og utfordringer:

 • Øyane-modellen ved Mette Senneseth, forsker ved kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri i Helse Bergen, Haukeland Universitetssykehus.
 • DHO i helsefellesskapet Sør-Rogaland ved Ann Synnøve Jensen, prosjektleder Stavanger Kommune
 • Spørsmål fra salen

14:55 - 15:00: Oppsummering og vel hjem ved Line Hurup Thomsen, daglig leder HCS

Arkiv