event

Åpent møte

17

september 2021

Helseinnovasjon: Fra Vestlandet til Verda - god design for suksess internasjonalt

Helseaktører som Motitech, Attent og Dna pharma har alle lykkes internasjonalt. Nå kan du få høre hva som skal til for å nå fram med eksport av helseløsninger.

Finnes det en sjekkliste for internasjonal suksess? Gjestene våre har i alle fall gode råd til helsegrundere på Vestlandet; som er på vei ut i verden. Kom og hør mer om viktigheten av å sette brukeren i fokus, hvordan jobbe med design i et strengt regulert system, når man bør involvere designeren – og trenger man i det hele tatt å tenke så mye på design?

Velkommen til en spennende formiddag med faglig påfyll og kollegial mingling. Vi samles på det nye innovasjonssenteret EITRI på Haukeland universitetssjukehus*. Her får du samtidig en sniktitt på senteret, før den offisielle åpningen i november.

SE OPPTAK FRA ARRANGEMENTET HER:

Program:

10:00-10:30 Velkommen

10:30-11:00 Historier

ANTI Bergen. Nesesprayen Venizolve er et legemiddel som kan redde dem som har tatt overdose. Designfirmaet ANTI Bergen har i mange år jobbet sammen med produsenten av Venizolve, Dna Pharma, for utvikling av designet av sprayen. Kom og hør hvordan designerne har jobbet, og hvorfor de mener det er mest hensiktsmessig å trekke inn design helt i startfasen av en innovasjonsprosess. Dette innlegget holdes på Engelsk.

Motitech Hvordan posisjonere innovasjon i et internasjonalt marked? Roald Kvam er Chief Strategy Officer i Motitech, som hadde sitt opphav i Bergen i 2012. Selskapet er i dag fordelt på kontorer i Norge, Storbritannia og Canada. Roald vil ta oss med på sykkeltur fra Vestlandet til Verda mens han viser hvordan man motiverer mer enn 4000 beboere i sykehjem i 7 land til å sykle rundt jorda 2,5 ganger på 4 uker.

BIOMATLAB, ved Paul Johan Høl : Erstatning eller konstruksjon av vev og organer er et område i rask utvikling. Kunstige materialer er mye brukt, for eksempel leddproteser, materialer for bruddbehandling og stenter for å blokkere blodkar.
Den overordnede ideen bak Biomatlab er - basert på kliniske problemstillinger - å skape et forsknings- og utviklingsmiljø med tilgang til fasiliteter og ekspertise innen medisinske biomaterialer. Paul Johan Høl er seniorforsker og leder for Biomatlab. Han har lang erfaring med analyse av medisinsk utstyr og relaterte kliniske prøver.

Eupnea, Eupnea fikk prisen for Vestlandets beste idé 2021: LES MER

11:00-11:30 Panelsamtale

Ledet av Torleif Markussen Lunde, som har som ambisjon at vi skal få mer eksport av helseløsninger fra Vestlandet.

11.30 - 12.00 Mingling med matbit

Arrangører: Norwegian Smart Care Cluster, EITRI - Innovasjonssenteret ved Universitetet i Bergen / Helse Bergen / VIS og Design Region Bergen.


*Med forbehold om digitalt seminar, dersom smittesituasjonen endres.

Påmelding under her, eller send e-post til: tsk@visinnovasjon.no

Arkiv