event

Åpent møte

25

september 2018

Spesialbilletter til NSCC-medlemmer på Nordic Edge

Det er på tide å melde seg på messen Nordic Edge, som arrangeres i Stavanger 25. til 27. september 2018. I år som i fjor deltar Norwegian Smart Care Cluster med egen stand. I år får medlemmer av klyngen rabatt på konferansepass.

-Alle medlemmer av NSCC får 40 prosent på konferansepasset; enten de deltar en, to eller tre dager på konferansen, sier Elisabeth Krey Jenssen, prosjekt- og kommunikasjonsansvarlig i Nordic Edge Expo.  

Du finner påmelding og rabattert billett her. http://www.trippus.net/NEE2018Conference40  

Bruk koden NSCC014 der det står corporate id

Her er lenke til konferansen: https://www.nordicedgeexpo.org/

   

Livsgledegeneral åpner NSCC sitt parallellseminar  

-Vi er stolt over å få den rykende ferske generalsekretæren i Livsglede for eldre til å innlede NSCC sitt parallellseminar på konferansen, sier Arild Kristensen, daglig leder i NSCC. 

Parallellseminaret til NSCC er satt av i programmet onsdag 26. september fra kl 14.00  

Parallellsporet har fått tittelen «Better Aging», som fokuserer på livskvalitet, og hvordan vi alle kan eldes på en god måte.  

For uansett hvem du spør, unge som voksne; alle ønsker å være friske, aktive og ha et sunt levesett – hele livet. Grunnlaget legger vi tidlig, men kan livskvaliteter som sunnhet og aktivitet følge med når alder og sykdom gjør at vi trenger hjelp og omsorg?  

Anne Grasbakken starter 1. oktober som generalsekretær i organisasjonen Livsglede for eldre. Hun har lang erfaring fra organisasjonen som veileder, og hun er NSCC sin keyspeaker.

 Vi gleder oss til å høre hennes innledning til NSCC sin sesjon «Better Ageing».

Organisasjonen Livsglede for eldre har siden 2005 satt livskvalitet på den praktiske og politiske agenda. Ved bruk av frivillige og i tett samarbeid med kommuner og institusjoner skaper de en eldreomsorg som sprer glede. Vi har gitt henne utfordring: Hva skal til for at vi kan si at det er godt å bli gammel i Norge?  

I tillegg har NSCC utfordret et knippe av sine medlemmer til å fortelle hva de gjør for å oppnå denne felles målsetningen for alderdom. Hvordan tenker Stavanger kommune på vegne av sine innbyggere? Hva kan teknologi hjelpe oss med? Hva er bedriftene sine løsninger?

 

Programmet «Better Aging»

Norwegian Smart Care Cluster presenterer parallellseksjonen «Better Aging»:  

  1. Into
  2. Keyspeaker. Anne Grasbakken, generalsekretær i Livsglede for eldre
  3. Slik gjør vi det – Ingvill Hovlund, leder for Helsehuset, Stavanger kommune. Tittel: Hva gjør Stavanger kommune for å skape «Better Aging»?   
  4. Slik gjør vi det – Kristin Akerjordet – Dekan «Det helsevitenskaplige fakultet, UiS. Tittel: Hvordan utdannes ungdom til å tenke på folkehelse og alderdom?
  5. Slik gjør vi det – Atea v/ Marthe Dyrud, forretningsutvikler velferdsteknologi. Tittel: 

Hvordan kan kognitiv analyse og Watson bidra til at eldre får en bedre alderdom – hjemme i sin egen bolig.

  • Slik gjør vi det - Boblberg (DK) Anders Stæhr, medstifter av selskapet. Tittel: Hva kan en digital plattform gjøre med våre sosiale relasjoner? v/ Medstifter Anders Stæhr. Tittel: Hva kan en digital plattform gjøre med våre sosiale relasjoner?
  1. Paneldebatt med refleksjoner – spørsmål fra salen
Arkiv