event

24

november 2016

Hvordan kan digitalisering effektivisere hverdagen vår?

Digitalisering er på dagsorden i alle deler av samfunnet. 

Klyngemedlem Olavstoppen inviterer til et seminar med som vi tror vil ha generell almen interesse for våre medlemmer. 

TID: 24. november kl 19.00

STED: Gaffel & Karaffel i Øvre Holmegate 20

PRIS: Gratis

Program

19.00 – 19.10    Velkommen! 19.10 – 19.30    Kan droner og intelligent software redusere strømbrudd? Vi vil presentere et samarbeidsprosjekt der vi utvikler et intelligent, integrert system for inspeksjon av kraftledninger ved hjelp av autonome droner.

Vi viser resultater fra prosjektet så langt og sier litt om våre planer for fremtiden.

Tore Lie, prosjektleder i eSmart Systems   Steinar Nilsen, utvikler i Olavstoppen

19.30 – 19.50    Digitalt designsystem for Altinn

Som del av prosjektet, "Et enklere Altinn", utvikler vi et designsystem som sikrer konsistent design og gode brukeropplevelser på tvers av løsninger, samtidig som det effektiviserer både utvikling og vedlikehold. Vi presenterer tankene bak – og prosessen med utvikling av digitalt designsystem.

Mikael Hodne, utvikler i Olavstoppen

19.50 – 20.10     Pause

20.10 – 20.30    Brukersentrert design i utvikling av applikasjon for tids- og reiseregistrering

For dette prosjektet vant Direktoratet for økonomistyring (DFØ) tidstyvpris og ble nominert til årets digitale suksesshistorie av DIFI. En enkel brukbarhetstest viste at ut-av-boksen løsninger ikke ga ønsket gevinst. Per Christian forteller hvordan Olavstoppen, Bouvet og DFØ satte brukeren i sentrum, og med dette klarte å snu en negativ brukeropplevelse til en prisvinnende løsning som brukerne elsker.

Per Christian Aagenæs, interaksjonsdesigner i Olavstoppen

20.30 – 20.40    Interaktive kartløsninger som presenterer Bypakke Nord Jæren

Sammen med Vegvesenet og Rogaland Fylkeskommune har vi utviklet en interaktiv kartløsning som viser planer, framdrift og utvikling av Bypakke Nord-Jæren. Brukerorientering har vært nøkkelordet og Fonda vil fortelle om konseptutvikling, implementering og vedlikehold av løsningen.

Fonda LaShay, digital designer i Olavstoppen

20.40 – 21.00    Design av brukeropplevelser i bil

LeSee er en nyutviklet elektrisk bil som skal utfordre Tesla i markedet.

Montaag og Olavstoppen presenterer et samarbeidsprosjekt som ble gjennomført i LeEcos lokaler i Los Angeles. Prosjektet omhandler brukeropplevelse på de digitale flatene som er tilgjengelig i bilen.

Øyvind Tendenes, designer i Montaag, Stavanger Rune Fagermoen, daglig leder i Olavstoppen

21.00 – 21.20    Framtidens penger - Bitcoin og andre virtuelle valuter

Sigve har nylig forlatt oss i Olavstoppen for å jobbe fulltid med utvikling av virtuelle valutaer. Han har imidlertid sagt seg villig til å komme innom for å fortelle om Bitcoin; hva er det, hvor kommer det fra, hvem bruker det og hvorfor det er så spennende? 

Videre vil han si litt om “the blockchain space”, en bevegelse som har sprunget opp i kjølvannet av Bitcoin og som inkluderer hundrevis av forskjellige prosjekter og aktører.

Sigve Kolstad Kvalsvik, forhenværende utvikler i Olavstoppen, nå fulltids crypto-freelancer  

Vi anbefaler å reise kollektivt, spaserturen fra Byterminalen og togstasjonen tar cirka 10 minutter. Kommer du med bil er det god parkering på Sølvberget og Jorenholmen, beregn fem minutter å gå. En annen god grunn til å parkere bilen hjemme er at det er mulig å handle i baren under og etter arrangementet.

Dørene åpner 18.30 og programmet begynner presis 19.00. 

Meld deg på nå for å sikre plassen! 

Arkiv