"Samfunnet trenger flere gode gjerninger. Vårt mål er å senke terskelen for å spørre om hjelp og ikke minst - å hjelpe."
- Kristian David Elgen, gründer av Goodify
Vis fakta

Selskap: Goodify AS

Etablert: 2017

Gründer: Kristian David Elgen

Produkt: Goodify - appen for gode gjerninger

Web: www.goodify.co

Media: https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/qL82rL/jeg-skammer-meg-ikke-fordi-jeg-faar-hjelp-vi-kan-alle-havne-i-en-van


Goodify jobber for et bedre samfunn

- Det finnes mange som trenger hjelp, og mange som ønsker å bidra uten å binde seg til fast frivillighet. Her har samfunnet et uforløst potensial, sier Kristian David Elgen, gründer av Goodify.

Visjonen til dette selskapet er ikke liten, men kler navnet til fulle. Med selskapet Goodify er målet å skape en global bevegelse for hverdagsgodhet.

– Samfunnet trenger flere gode gjerninger. Vårt mål er å senke terskelen for å spørre om hjelp og ikke minst - å hjelpe, sier Elgen.

Han er mannen bak selskapet som ble etablert i 2017. Nå har plutselig selskapets konsept blitt høyaktuelt for å løse praktiske utfordringer i samfunnet.

– Vi merker at det er større pågang, og at appen vår blir brukt av flere som tilbyr hjelp for å løse utfordringene med coronaviruset, sier Elgen.

GRÜNDER: – Jeg er overbevist om at godhet er viktig - det gjør noe med mennesker. Godhet påvirker den som får motta - og den som får gi. Godhet kan forandre samfunn, sier Kristian David Elgen. (Alle foto: Goodify)


Ikke en erstatning

Gründeren understreker at Norge trenger frivillighetsnorge, og mener Goodify er et supert supplement til eksisterende frivillige bevegelser. Målet er å fange ad-hoc hjelperen, og skape en merverdi for samfunnet.

– Det gir mye mer til både den som hjelper og den som får hjelp når man møter et medmenneske. Det er noe helt annet enn å vippse en sum for å hjelpe, sier han.

Her kommer grunntanken til selskapet inn i bildet. Nemlig å bygge opp under et varmere og mer inkluderende samfunn. Når de nå er ferdig med pilotfasen ser teamet tilbake på 30.000 gjennomførte gode gjerninger, og ser fram mot stadig flere.

– Vi ser at sykehjem og organisasjoner tar i bruk appen vår. Nå kommer vi til å jobbe mer med kommunikasjon framover. Både når det gjelder å spre ordet om selskapet, men viktigst av alt er holdningsskapende informasjon for å fremme flest mulig gode gjerninger, sier Elgen.

SPØR OM HJELP: Målet til teamet i Goodify er å senke terskelen for å spørre om hjelp, og tilby en hjelpende hånd.


Enkelt å bli en hverdagshelt

Det er ingen avansert sak å bli en hverdagshelt med Goodify. Brukeren laster helt enkelt ned appen på telefonen sin. Deretter er det bare å legge ut informasjon, enten du trenger hjelp eller tilbyr en hjelpende hånd.

" Vi tenker at alle har noe godt å bidra med - og samtidig kan alle komme i en livssituasjon som gjør at man trenger hjelp i hverdagen. Derfor skal vi bygge Goodify sånn at vi alle har et sted å gå, enten du nå leter etter en god hjelper, eller du opplever å ha overskudd til å bidra og bety en viktig forskjell for noen. Det motsatte av godhet finnes mange steder. Derfor trenger vi flere initiativ som jobber for mer hverdagsgodhet. Drømmen vår er å bidra til millioner av gode gjerninger verden over, da blir verden et bedre sted." Det skriver selskapet på sin nettside, om hvorfor de bygger opp Goodify.

– Jeg er overbevist om at godhet er viktig - det gjør noe med mennesker. Godhet påvirker den som får motta - og den som får gi. Godhet kan forandre samfunn, sier Elgen.

Det er vanskelig å ikke la seg engasjere når gründeren selv snakker om hverdagsgodhet. Dette engasjementet kommer uten tvil fra hjertet.

Du kan laste ned Goodify-appen i App Store eller Google Play.

HJELP? Her ser vi hvordan gode gjerninger sprer seg gjennom Goodify.

Arkiv