"Messen gir oss enda mer tro på at dette er et produkt som trengs"
- Elen Haugs Langvik, Tidewave
Vis fakta

Vitalis selv har oppsummert, lagt ut bilder og intervju fra årets Vitalis i Gøteborg. 

https://vitalis.nu/

Se også flere bilder fra messen på NSCC sin Facebook

Bilder fra NSCC sin paviljong på Vitalis

Tre dager til ende har 12 bedrifter fra NSCC stått tett på vår nye paviljong for sammen å fronte velferdsteknologi i Norge

E-helsemessen Vitalis i Gøteborg i Sverige er Nordens største i sitt slag, og holder hus i World Trade Tower, Svenska Mässan i Gøteborg. Velferdsteknologi har stor boltreplass på messeområde, men det er også mange selskap som jobber med software-løsninger for å effektivisere og samordne det nordiske helsevesenet.

GIGANT: Messeområdet i Svenska Mässan er så stort at besøkende blir forflyttet i rulletrapp.

Svenske selskap er selvsagt sterkt representert på messen, men også danske, norske og islandske utstillere ser på Norden som ett felles marked, og ønsker å profilere seg og sitt på en slik gigantmesse.

Oppmerksomhet

-Vi er veldig fornøyde med oppmerksomheten vi har fått, sier Elen Haugs Langvik og Nina Fagerheim Åmodt i Tidewave. De klarte å bygge en provosorisk seng til å legge Tide-wavemadrassen sin på, slik at forbipassende kunne få ta seg en strekk, og bli snudd og dyttet rundt på madrassen.

-Vi er særlig fornøyd med at mange som jobber innen helsevesenet, sykepleiere, hjelpepleiere og andre som jobber med denne problematikken i dag bekrefter at dette er en god løsning. Det gir oss enda mer tro på at dette er et produkt som trengs, sier Elen Haugs Langvik.

Jodacare er også blant selskapene som meldte seg på, og fikk gratisplass på NSCC sin fellesstand.

BOOKET: Jodacare opplevde å være booket på delegasjonslister til flere interesserte, og fikk travle, gode dager på NSCC-standen. Kristil Erla Håland og Line Federley Kirkemo var superfornøyd med dagene i Sverige.


-Vi er ganske imponert over interessen. Vi har hatt delegasjoner innom vår stand som på forhånd har booket avtale med oss for å få høre, lære og se mer av vår løsning. Det er flere kommuner fra flere nordiske land som har gjort dette - så vi har hatt det ganske travelt, sier Kristil Erla Håland, gründer og CEO i Jodacare som deltok sammen med Line Federley Kirkemo, forretningsutvikler i Jodacare.

En annen utstiller hos NSCC som fikk mye oppmerksomhet for sin løsninger er RoomMate. Deres løsning for anonymisert tilsyn med beboere på sykehjem, omsorgsboliger og privat hjem, gjorde dagene travle.

Nordiske helseklynger

Det svenske helseknutepunktet i Gøteborg ga også NSCC og Arild Kristensen mulighet til å møte ledere og representanter fra de andre nordiske helseklyngene i Sverige, Danmark og Finland. Nytt av året er at det nordiske klyngesamarbeidet er i et formelt nettverk, Norcare, og messen ga en god anledning til å møtes, diskutere og utvikle samarbeidet. Karen Lindegaard, seniorkonsulent for det danske helsenettverket WelfareTech og Arild Kristensen, daglig leder i NSCC fikk også tid på scenen til å presentere det nyskapte nettverket.

SAMMEN: Nordiske helsenettverk har funnet sammen og etablert Norcare.


TRIM FOR ELDRE: Kristine Askeland Geitanger fra Motitech syklet noen kilometer på messen for å demonstrere deres aktivitetsløsning for demente og beboere på sykehjem.

FELLES: Det var ikke bare NSCC som koblet seg sammen til én felles paviljong. Svenske teknologibedrifter finner også nytten av hverandre.


BOBLBERG: Anders fra danske Boblberg, fritidsinteresseplattformen, knyttet selvsagt kontakter på messen og deltok på NSCC sin stand.

HELSESJEKK: Hvordan står det til med deg? Var tittelen til denne standen som faktisk gjør et scann av en frivillig.

BUDSKAP: Enkelt budskap fra de svenske helsemyndighetene som hadde en stor og smakfull stand midt på messeområdet.


FORFLYTTING: Stor messe krever effektive løsninger for transport.

TESTING: Det kunne aboslutt vært mer ting å teste på Vitalis, men i alle fall en aktør hadde med VR-briller.

MINGLING: Det mingles overalt på en messe som Vitalis, og løsninger fra flere nasjoner treffes. Her amerikanske Tate Gilchrist, direktør for globalt markedsutvikling hos Cerner, i samtale med nordiske kollega.


ROBOT: Bjørn Platou med desinfeksjonsroboten Decon-X var også fornøyd med oppmerksomheten han og selskapet hans fikk på Vitalis.

FRISKUS: Utstillerne stod tett men godt på den hyggelige NSCC-paviljongen. Friskus var blant dem som deltok med NSCC.

PRESENTASJON: De to nordiske helseklyngene, NSCC ved Arild Kristensen og WelfareTech fra Danmark representert ved Karen Lindegaard holdt innlegg på konferansen om det nordiske Norcare-nettverket.


STØRST: Neste Vitalis i Gøteborg er allerede booket til 21. til 23.mai 2019.Vi ønskes allerede nå velkommen tilbake.


Arkiv