Historiens andre Motivasjonskonferanse

06. mar. 2018

Historiens andre Motivasjonskonferanse

Klyngemedlem Motitech jobber daglig med å motivere eldre og personer med demens til å bli mer fysisk aktive. En gang i året tar de på seg jobben med å motivere alle dem som står på sidelinjen og løfter opp andre.

«Ingen blir stjerne på egenhånd» er stikkordet for Motitechs motivasjonskonferanse som går av stabelen 16. mars på Scandic Airport Flesland i Bergen. Årets konferanse hyller dem som står på sidelinjen og løfter andre opp.

-For beboeren på sykehjemmet er støtteapparatet vel så viktig som støtteapparatet er for idrettsutøveren som jakter OL-gull, heter det på hjemmesiden til Motitech – arrangøren av konferansen. Fjorårets konferanse ble en braksuksess, med 190 deltakere fra hele Norge, samt noen fra Sverige.

-I fjor arrangerte vi historiens første motivasjonskonferanse. En konferanse der vi hentet inn eksperter på aldring, helse og demens, krydret med motivatorer og brukerhistorier, sier Jan Inge Ebbesvik, kommunikasjonsrådgiver i Motitech. Den konferansen var også et kick-off for VM i sykling for eldre, som Motitech stod som arrangør av, og som fikk både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Fjorårets suksess ga mersmak, og sørget for at årets konferanse kan skilte med store navn.

- Johan Kaggestad er blant de som skal holde foredrag under konferansen. For mange er han nok mest kjent som TV2s ekspertkommentator under sykkelritt som Tour de France, men han regnes også som en pioner på å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet for psykiatriske pasienter. Vi har også fått med oss Johnny Sundin som er en internasjonal inspirator fra Sverige som har gjort stor suksess med sine forelesninger om effektive strategier for å kunne leve etter tankesettet om at alt er mulig. Sundin skal blant annet snakke om hvordan man kan «elske det man inte vet … ennu», sier Torbjørn Langeland, salgs- og administrerende direktør i Motitech.

Heidi Sveistrup er også en av konferansens foredragsholdere. Hun er professor i rehabiliteringsvitenskap ved universitetet i Ottawa siden 1993, og forsker på fysisk aktivitet for eldre.

Årets konferanse skal være en motivasjon til de som arbeider i helsesektoren.

-Vi ser at de ansatte i helsesektoren trenger påfyll og motivasjon i arbeidshverdagen, og det er dette vi vil gi til dem med konferansen, sier Langeland.

Link til hele dagsprogrammet her

Lyst å være med? Motitech lover å motivere deg, dersom du melder det på innen 8. mars.

Link til påmelding her

Arkiv