Årets første fellesmøte

26. feb. 2016

Årets første fellesmøte

På tirsdag ble årets første fellesmøte i Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) holdt. Med 95 påmeldte ble det en innholdsrik ettermiddag.

Dagen ble åpnet av Farzad Abdi-Dezfuli fra Sarsia Seed, som er en landsdekkende tidlig fase-investor innen helse og energi. Abdi-Dezfuli fortalte om et nytt fond som er under etablering. Deretter delte leder for NSCC, Arild Kristesen, nyheter fra klyngen. Han fortalte om den nye innovasjonssatsingen Validé, om medlemsbedriftene- og kommunene for 2016 og om Atle Riskedal – den nye prosjektmedarbeideren i klyngen.

Etter en pause fikk virksomhetsleder i Gjestdal kommune, Berit Rosså Eie ordet. Hennes innlegg handlet om implementering av velferdsteknologi i kommunen. Hun fortalte blant annet om Mestringsteknologi som er et pilotprosjekt i samarbeid med Smartly AS. Prosjektet tar for seg åtte nye omsorgsboliger for personer med utviklingshemninger.

- Vi har et felles samfunnsoppdrag og må samarbeide med andre, sa hun.

Bjørg Serigstad fra Nav Hjelpemiddelsentral presenterte så vilkårene og rammeavtalene for tekniske hjelpemidler og hvordan dette kan være en mulighet for lokale bedrifter. Nav Hjelpemiddelsentral har alltid levert velferdsteknologi og tilbyr blant annet smarthus, kognitive hjelpemidler, kommunikasjonshjelpemidler og varsling- og beslutningsstøtte i dag.

Etter Serigstad var turen kommet til Tatiana Iakovleva fra Universitetet i Stavanger (UiS) som fortalte om et nytt spennende forskningsprosjekt som heter Digitalize or Die. Forskningsprosjektet er internasjonalt og har fått 10 millioner kroner i støtte fra Norsk forskningsråd. Prosjektet skal undersøke hvordan IKT-løsninger kan bidra til å utvikle helse- og velferdstjenester på en ansvarlig måte.

Sistemann ut var Ingar Bergeland fra Westcontrol som fortalte om elektronikkeventyret som holder til på Tau.

Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListFill 1Fill 1Facebook-04fbGroup 3Fill 1Page 1Group 125Group 3Group 68 Copy 6Group 3Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterFill 1ListGroup 2ArkivNSCC_Logo