På jakt etter nyvinninger

19. des. 2016

På jakt etter nyvinninger

Sitter du på en helseteknologisk oppfinnelse? Vil du gjerne få den ut på markedet? Da er Norengros Kjosavik AS rett bedrift å kontakte.

– Vi er interesserte i alle slags produkter som gjør at eldre kan bo hjemme lenger og være trygge, sier Renate Taraldset, salgssjef helse i Norengros Kjosavik AS.

Bedriften har to helsebutikker og to apotek. Til våren kommer en tredje helsebutikk og enda et apotek.

I butikkene selges forbruksartikler innen helse, for eksempel bandasjer, bleier og matprodukter for eldre og syke. Det selges også hjelpemidler, for eksempel til å bevege seg.

Et eksempel er Assistep, en rullator for trapper. Stolen har sitt utspring i en norsk gründeridé. Gründerne var studenter ved NTNU da de begynte å arbeide med konseptet.


Trenger ikke flytte
– Dersom de har Assistep-er, trenger ikke eldre å flytte fordi de bor i et hus med trapp, sier Ståle Klippen, salgssjef butikker i Norengros Kjosavik AS (t.h. på bildet).

I tillegg til at Norengros Kjosavik AS har butikker rettet mot det private markedet selger de også produkter til profesjonelle.

De ansatte i butikkene er utdannet helsepersonell, for eksempel sykepleiere og fysioterapeuter. De kan vise, hjelpe og forklare.


Endre omsorgssektoren
– Vi vil henge med på den bølgen av nye produkter som kommer til å endre hele omsorgssektoren, sier Klippen.

Lederne i Norengros Kjosavik AS er interessert i mange typer produkter.

Det finnes elektroniske medisindosetter. De gir beskjed, for eksempel på telefonen, til pårørende dersom eieren har glemt å ta medisinen sin.

– Hvis noen i NSCC har slike dosetter, vil vi gjerne ta slike inn i butikkene våre, sier Klippen.


Bredt utvalg
Norengros Kjosavik AS selger et bredt utvalg av utstyr.

–Tenk deg en person som har dårlig førlighet. Vi har scooteren han trenger for å komme seg til boligen sin. Så har vi rullatoren han trenger for å flytte seg fra døra og inn i stua, sier Klippen.

– I stua skal han gjerne sette seg ned. Vi har gripestang som hjelper ham med det.  I tillegg har vi stoler som vipper han opp når han skal det. I trappa bruker han Assistep-en. Vi selger også senger som kan heves og senkes, sier han.

Tekst: Ida Gudjonsson/Minredaksjon.no

Arkiv