Denne moderne maskinparken ligger på Tau

07. nov. 2016

Denne moderne maskinparken ligger på Tau

Westcontrol kan bistå klyngemedlemmer innenfor elektronikkutvikling og -produksjon. – Det er ingen grunn til å gå ut av regionen. Maskin- og teknologiparken vi har her er like moderne som asiatiske produsenter, sier teknisk leder Ingar Bergeland.

Westcontrol holder til på Tau der utviklingsavdelingen har 15 høyt utdannede ingeniører innen elektronikk og programvare. Har man en god produktidé som inneholder elektronikk så kan Westcontrol bistå i hele prosessen - fra idé til ferdig produkt. Totalt sett har Westcontrol-konsernet 160 ansatte. 90 av dem er lokalisert på Tau og 60 av dem er lokalisert i Egersund under navnet Westcontrol Roberston.

– Her kan man komme når som helst i prosessen. Noen kommer til oss med tjue sider spesifikasjon mens andre kun har ideene i hodet. Vi har til og med fått skisser tegnet på servietter. Det kan faktisk være lurt å komme tidlig fordi vi har bra kompetanse på dette. Vi tar ikke betalt før vi har kontrakt, så det er ikke skummelt å komme til oss, forsikrer Bergeland.

– Ikke nødvendig å forlate regionen
Westcontrol vil kunne designe elektronikken og produsere de første prototypene.

– Vi kan også bistå med innspill og testing i tilknytning av godkjennelser og sertifisering. Skulle produktet slå an i markedet så har vi to høyhastighets produksjonslinjer som kan produsere alt fra noen hundre til titusenvis av elektronikk-kort i måneden, forteller Bergeland.

Han syns det er dumt at mange går ut av Rogaland og Norge for å produsere elektroniske løsninger.


Teknisk leder i Westcontrol, Ingar Bergeland.


– Kompetansen og teknologien vi har her er på samme høyde med utenlandske produsenter. Det er mange som drar ut av regionen tidlig i prosessen, men det er absolutt ikke nødvendig, sier Bergeland.

Å knytte folk nærmere hverandre
Westcontrol har vært involvert i flere velferdsteknologiske produkter, blant annet Video For Alle og No Isolation. Video For Alle er et enkelt Skype-system som gjør det lett å ha dialog med for eksempel lege hjemmefra. No Isolation er et hjelpemiddel for elever som blir isolert på grunn av langtidssykdom.

– Jeg opplever i noen tilfeller at teknologi blir omtalt som kalde løsninger, men dette er eksempler på gode løsninger som hjelper med å knytte folk nærmere hverandre, sier Bergeland.

– Der det finnes elektronikk der er vi interesserte, men innen velferdsteknologi kan vi være med på å hjelpe personer med ekstra behov. Det handler om teknologi som gjør at hverdagen blir litt enklere og hvis Westcontrol kan bidra til det så er det veldig bra.


Teksten er levert av Minredaksjon.no

Arkiv