"Hvis bedriften skal få et godt resultat, mener jeg de bør involvere seg og bruke en del tid sammen med testdeltakerne. Det har vi gjort. For vår del gav tilbakemeldingene fra brukerne stor verdi."
- Erik Johannsen, direktør i 4Mvideo
Vis fakta

Selskap: 4Mvideo

Etablert: November 2017

Kontakt: Erik Johannsen, +45 22 83 60 40 / ej@4mvideo.dk

Produkt: Treningsløsning 4Mvideo aktiv e-sport sykling for rehabilitering og daglig mosjon

Nettside: https://4mvideo.dk/

– Tilbakemeldingene fra brukerne bekrefter vår strategiske kurs

4Mvideo har gjennomført en innovasjonspilot med Norwegian Smart Care Lab(NSCL) som testpartner. – Vi har alltid hatt tro på test som metode, og samarbeidet med NSCL har bekreftet dette, sa Erik Johannsen, direktør i 4Mvideo.

Gjennom EU/AAL- prosjektet 4ME har bedriften gjennomført tester sammen med brukere i flere land. Prosjektet bygger opp om tiltak som fremmer god aldring i en digital verden. Det er akkurat det løsningen til 4Mvideo skal gjøre.

Som testpartner var NSCL ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av testen sammen med 10 spreke eldre. Etter at de spreke eldre hadde testa treningsløsningen hjemme deltok de på en innovasjonsworkshop i regi av NSCL.

LES MER: 4Mvideo testet treningsløsningen sammen med eldre sprekinger


Tilbakemeldinger etter innovasjonspilot gjennomført av Norwegian Smart Care Lab

Det er Erik Johannsen, direktør i 4Mvideo, som deler erfaringer.

AKTIV DELTAKER: Erik Johannsen (t.v.) fra 4Mvideo deltok aktivt under innovasjonsworkshop med brukere som testet løsningen. (Foto: Jofrid Åsland, NSCC)


En engasjert partner

Jeg opplevde NSCL som er engasjert og profesjonell testpartner, sa Johannsen da innovasjonspiloten va gjennomført.

Systemet har vært i bruk på danske kommunale sentre for eldre i flere år. De eldre bruker også løsningen i eget hjem. I 2020 ble det nemlig mulig for privatkunder å kjøpe systemet. Målet til 4Mvideo er i holde de eldre borte fra eldresentrene.

– Vi ønsker å etablere oss i det norske markedet. Gjennom dette prosjektet har vi fått etablert gode kontakter og samarbeid for å lykkes.


Fikk bekreftet strategiske valg

4Mvideo er en løsning hvor brukeren kan sykle hjemmefra, i sportsklubb eller på treningssenter. De trenger en ergometersykkel med 4Mvideo-pedalsensor eller pedaler som plasseres på gulvet. Sensoren er koblet opp mot 4Mvideo-appen, som gir brukeren muligheten til å nyte filmer de velger selv. Familie og venner kan også sende filmer til sine stadig sprekere eldre, og gi dem følelsen av å sykle på steder de ønsker seg.

– Vi har fått input fra testbrukere på endringer vi allerede har implementert i løsningen. Testen har bekreftet våre antagelser om hvilken strategisk retning vi skal utvikle produktet i.

Johannsen har stor tro på å utvikle løsningen sammen med brukerne, og forbedre løsningen basert på tilbakemeldinger fra brukere. Samtidig mener han det er avgjørende at bedriften selv deltar aktivt i prosessen.

– Hvis bedriften skal få et godt resultat, mener jeg de bør involvere seg og bruke en del tid sammen med testdeltakerne. Det har vi gjort. For vår del gav tilbakemeldingene fra brukerne som har testet ut 4Mvideo stor verdi.


– Anbefaler 4Mvideo å gjennomføre en innovasjonspilot sammen med NSCL?

– Vi har alltid hatt tro på test som metode, og samarbeidet med NSCL har bekreftet dette. Jeg vil absolutt anbefale andre bedrifter å gjøre det samme.

Kontaktinformasjon: Erik Johannsen, ej@4mvideo.dk.


Fortsetter samarbeidet

– Vi ser frem til det videre samarbeide i det neste EU/AAL-prosjektet vi starter opp sammen med Stavanger Universitetssjukehus i april 2022.