Image

Nyhetsbrev NSCC februar 2019

Image

Kan ditt produkt oppnå suksess i Tyskland?

4. mars gir vi deg innsikt om det tyske helse- og velferdsteknologimarkedet som skal gjøre deg i stand til å vurdere om ditt produkt kan gjøre suksess eller ikke i Tyskland.


NorCare, som er vårt nordiske klyngesamarbeid, gjør et kraftig løft nå for å hjelpe nordiske helse- og velferdsteknologiselskaper inn i det tyske markedet. Tyske eksperter kommer til Innovasjonspark Stavanger, men du kan også delta via live-stream.

Denne innsikten bør du ikke gå glipp av.

Image

Helseteknologikonferansen 19. mars

Norwegian Smart Care Cluster, Norway Health Tech og Tekna har etablert en møteplass for alle som er interessert i ny helse- og velferdsteknologi og tjenesteinnovasjon. 19. mars arrangeres den fjerde Helseteknologi-konferansen i Oslo.
Image

Året for implementering i kommune-Norge

-Mye gledelig har skjedd i kommuner over hele landet de siste 2-3 årene når det gjelder innstilling og kompetanse til å gjøre teknologiske veivalg for tilrettelagte tjenester for ansatte og innbyggere. 2019 blir året hvor mye velferdsteknologi implementeres, sier Jan Holm i Sensio og Marthe Dyrud i Atea.

Image

Digitaliserer psykolog- og terapeuttjenester

Vi har møtt to spennende selskap i Bergen som begge utvikler digitale tjenester innen psykisk helse. Les deres startup-historier.

Lifekeys: tilbyr psykologhjelp digitalt. - Terskelen for å få time hos offentlig psykolog er høy. Vi senker den, betraktelig. Samtidig gjør vi terkselen lavere for å oppsøke hjelp når livet gir oss lettere psykiske plager, sier Gudmundur Ebernezer, gründer og daglig leder i selskapet Lifekeys.

Youwell: er en plattform som utvikler et digitalt terapitorg for psykologer og terapeuter som tilbyr nettbasert behandling innen kognitiv trening og psykisk helse. Selskapet har hatt spennende samarbeid med forskere og de offentlige helseaktørene på Vestlandet.

Image

Hvorfor er offentlig-privat samarbeid viktig, Tidewave?

Digitalisering gir nye muligheter både for bedrifter og for kommuner. NSCC og Næringsforeningen i Stavanger inviterer til fellesarrangement 8. april.

• Hør om DigiRogaland og møt digitaliseringssjefen i Stavanger kommune.

• Møt NorEngro som har kommuner som marked.

• Lær av Tidewave sine erfaringer med offentlig-privat samarbeid i deres utvikling av pasientvendeteknologi.

Image

Venner i Canada

I starten av februar var Arild Kristensen, daglig leder i NSCC og Terje Tobiassen fra selskapet ContinYou, invitert av Innovasjon Norge til et tredagers program i Canada. Vårt lille følge ble tatt i mot med åpner armer av kollega der, og det ble delt nyttige markedsinnsikter og knyttet viktige kontakter innen helsemarkedet.

Besøket var en del av forberedelsene til Vestlandskonferansen 2019.

19. februar var Grieghallen i Bergen stappfull av folk som ble med på konferansens verdensomseiling for verdiskapning. ContinYou og Arild Kristensen delte sine Canada-erfaringer fra scenen.

Image
Image

Følg oss i sosiale medier


Hvis du ikke lenger ønsker å abonnere på vårt nyhetsbrev kan du gi oss en beskjed ved å følge denne link!