Image

Nyhetsbrev NSCC desember 2018

Image

NSCC vertskap for nordisk seminar som gir innsikt i det norske helsemarkedet

17. til 18. januar 2019 inviterer NSCC til Norge og Stavanger for å gi fersk innsikt i det norske helsemarkedet.

-Dette er et nyttig todagers seminar hvor norske og nordiske selskap møter hverandre, og der helsemarkedsaktører som Tieto, Norengros, Atea, Sensio og Doffin deler sine erfaringer og gir markedsinnsikt, sier Arild Kristensen, daglig leder i NSCC.

Dette er den tredje innsiktssamlingen vi rigger til i Norden i regi av klyngesamarbeidet NorCare.

Image

Nytt helsekonsortium tar norske

helsebedrifter til et internasjonalt nivå

Norwegian Smart Care Cluster og flere TTOer i landet er sammen om et nytt nasjonalt helsekonsortium som får seks millioner fra Siva og regjeringen for å styrke helseinnovasjon og norske helsebedrifters muligheter internasjonalt.

Image

Tidewave R&D bruker Norwegian

Smart Care Lab til testing

Norwegian Smart Care Lab har hjulpet selskapet Tidewave R&D å sette opp en trykksårtest. Her sammenligner de ordinære sykehusmadrasser og venderutiner med hvordanTidewave sin teknologi forebygger tykksår.

-V har fått låne et sykerom på sykepleier-laben til Helsefakultetet på UiS til gjennomføring av testen, samt opprettet kobling til NORCE som tar ansvaret for å kvalitetssikre resultatene av testene i vitenskapelig perspektiv, sier Marit Hagland, daglig leder i Norwegian Smart Care Lab.

Image

Dataunitor og andre nye medlemmer

Lagring og analyse av helsedata er høyaktuelt for selskapet Dataunitor. Derfor har de meldt seg inn i Norwegian Smart Care Cluster.

Nå er vi 165 medlemmer. Her er de nyeste klyngemedlemmene:

Multiconsult
K33kannik
Bano AS

Søker prosjektleder for HelseCampus Stavanger

Initiativtakerne til HelseCampus Stavanger søker en prosjektleder som kan gi kraft og framdrift i det som skal være en solid styrking av regionens helserelaterte utdanninger, forskning, innovasjon og næringsutvikling.

Søknadsfrist: 6. januar 2019.

Har du deltatt på klyngeaktivitet i 2018?

Vi trenger timene dine

For å sikre klyngens finansiering er det viktig for oss at medlemmer rapporterer inn timer som kan tilskrives klyngeprosjekt, aktiviteter og møter.

Timer som er brukt i samarbeid med andre medlemmer, som for eksempel innnovasjonsaktiviteter, produktutvikling, søknader og/eller andre prosjekt, teller også med.

Vi har et MEGET ENKELT timeregisteringssystem via GoogleDocs.

Image

Norden søker det tyske helsemarkedet

«Digital Health and Care 4.0» er navnet på det nordiske klynge-til-klynge-samarbeidet som gir markedsinnsikt nettverk og produktpresentasjoner inn mot det tyske markedet.

Prosjektet driftes av den danske helseklyngen Welfare Tech og prosjektleder er Karen Lindegaard (bildet) Prosjektet byr på en spennende meny av seminarer, webinarer, matchmaking, workshops, studietur til Hannover og validering av nordiske produkt for det tyske velferdsteknologimarkedet.

Image

Før vi runder av klyngeåret 2018 ...

Her er våre tilbakeblikk på et innholdsrikt klyngeår.

Arild Kristensen, daglig leder: I 2018 har omsetning i markedet økt. Kommunene kjøper teknologi og nye løsninger. Flere klyngebedrifter har signert store kontrakter, og vi ser økt interesse fra investorer. Noen medlemsbedrifter har også fått fotfeste i utlandet, og det er gledelig nytt.

Bjørn Grønning, prosjektansvarlig: Vitalis og Nordic Edge har vært to trivelige og nyttige arrangement i 2018. Når medlemmer møtes på slike messer oppstår det ofte relasjoner og interessant synergier.

Hilde Garlid, kommunikasjonsansvarlig: Historier fra gründere og utviklere med et glødende engasjement for å bedre folks liv og helse, er gullet i denne jobben. Å kjenne bakgrunnshistoriene og så følge selskapene inn i deres forretnings- og kundereise er spennende. Vi er de glade supporterne.

Marit B. Hagland, Norwegian Smart Care Lab: Vi starter 2019 med 10 prosjekt i lab´en! Vi skal teste og verifisere løsninger som bidrar til økt troverdighet og raskere markedsintroduksjon for medlemmene våre. Konkret kan vi nevne selskapet BANO AS, nyinnmeldt i klyngen, og som bruker lab´en som partner i deres testløp av nytt baderomskonsept.

Vi ønsker våre medlemmer, partnere og støttespillere en

riktig god jul og et helsefremmende 2019.

Image

Følg oss på sosiale medier


Hvis du ikke lenger ønsker å abonnere på vårt nyhetsbrev kan du gi oss en beskjed ved å følge denne link!