Image

Nyhetsbrev NSCC april 2018

Image

Nordisk samling på Vitalis i Gøteborg

 

12 medlemsbedrifter trykket seg tett sammen på pavlijongen som NSCC fikk laget til nordens største e-helsemesse, Vitalis, i Gøteborg i Sverige. Det ga et trivelig fellesskap medlemsbedriftene imellom, og det ga et av de norske bidragene på konferansen synlighet.

 

Tilbakemeldinger NSCC har fått fra deltakerne, var at dette var nyttig, trivelig og ganske travle dager, og at de gjerne kan tenke seg å delta igjen under en slik felles NSCC-pavlijong.

 

Vitalis ble også første anledning for et fysisk møtepunkt for det nyetablerte NorCare, klyngesamarbeidet mellom helse- og velferdsteknologiklynger fra Danmark, Norge, Sverige og Finland. NorCare fikk også anledning til å presentere seg selv og sitt arbeid, ved Arild Kristensen, NSCC, og Karen Lindegaard fra danske WelfareTech, fra scenen.

 

Les mer, og se bilder fra messedagene på vår hjemmeside

Image

- Helsenæring med nøkkelrolle i norsk næringsliv

 

Den private helsenæringen omsetter samlet for 147 milliarder kroner, og utgjør i dag 8 prosent av fastlandsøkonomien i Norge. Bransjen er voksende og i følge en ny rapport fra Menon Economics, «Helsenæringens verdi 2018»  som ser på omsetningstall og verdiskaping, så kan helsenæringen få en nøkkelrolle i norsk næringsliv i tiden framover.

Image

Nå kan du gi din støtte til Norsk helsekatapult

 

Tenker du som oss, at helseteknologinæringen trenger et nasjonalt testsenter for å få fart på løsningene? Da bør du gi all din entusiasme til søknaden fra NSCC og Norway Health Tech om å etablere «Norsk helsekatapult».


Kandidaturet vårt kvalifiserer; konseptet og søknaden ble godkjent for fase 2 av SIVA Norsk katapult med svært gode tilbakemeldinger. Det er gledelig, men vi er ikke i mål. Nå trenger vi at du heier oss fram som vinner 5. juni.

 

Alle medlemsbedrifter i klyngene NSCC og Norway Health Tech har fått en epost fra oss, vedlagt en mal for et støttebrev.

 

-Vi håper dere ser nytten av at et testsenter blir etablert, og konkret har vi behov for at dere gir oss en støtteerklæring der dere også beskriver hva slags partner dere ønsker å være, sier Marit B. Hagland i NSCC.

 

Støttebrevet ditt må vi ha innen 8. mai.


Image

Markedsdialog om «Nyskapende pasientforløp»


Sykehuset Østfold inviterer til workshop og markedsdialog om utvikling av innovative løsninger som skal bidra til å realisere prosjektet «Pasientens helsetjeneste».


Sykehuset Østfold har 5,4 millioner kroner til utvikling av innovative løsninger som skal bidra til realisering av «Pasientens helsetjeneste gjennom nyskapende metoder for innhenting, deling og bearbeiding av historisk og sanntidsinformasjon i behandlingsforløpet»

 

Første workshop er 7.mai i Fredrikstad. Den andre er 24. mai i Sarpsborg.

Flere arrangement du bør vite om i mai

 

• 3. mai Sola kulturhus. Hvordan ta i bruk velferdteknologi

• 8. mai Rosenkilde Stavanger. Leverandørfrokost SUS2023

• 23. mai Høgskulen på Vestlandet, Bergen. Teknologikonferanse for helse og omsorg 2018

• 29.mai Ipark, Stavanger. Digitaliseringsworkshop for bedre lønnsomhet

Image
Nytt design på NSCC sin hjemmeside
Vi har gitt hjemmesiden til Norwegian Smart Care Cluster en ansiktsløftning. -Med nytt design blir nå flere nyheter, arrangement og artikler om medlemsbedrifter eksponert på fronten vår. Nettsiden fungerer også nå bedre for lesing fra mobil, sier Hilde Garlid, kommunikasjonsansvarlig i NSCC.  Tjenestene som NSCC tilbyr sine medlemmer har nå en mer sentral plass. Vi håper det blir enklere for brukerne å finne den informasjonen de søker. -Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger, ris eller ros, på om siden fungerer slik medlemmene ønsker, sier Garlid.

Følg oss på sosiale medier

 
Facebook
 
LinkedIn
 
Image

Hvis du ikke lenger ønsker å abonnere på vårt nyhetsbrev kan du gi oss en beskjed ved å følge denne link!