"Todagers seminaret er en unik mulighet til å møte andre selskap som er klare for de nordiske markedene og er på jakt etter forretningspartnere. "
- NorCare
Vis fakta

Fire samlinger i NorCare

• 20. november, webinar: The Finnish welfare tech market
• 6. desember – webinar: The Swedish welfare tech market
• 17. og 18. januar 2019 - seminar: The way to succeed in the Norwegian Market
• 5. og 6. februar 2019 - seminar: The way to succeed in the Danish Market

Registrer deg for webinar, gratis her

Fire unike sjanser til å bli kjent med det nordiske helsemarkedet

Nå har du sjansen til å få en solid og effektiv innsikt i det nordiske helsemarkedet. Fra november til februar arrangerer helseklynger i fire nordiske land webinar og seminar som gir unik markedskjennskap.

Den nordiske, fellesskapet av helseklynger, NorCare, ble etablert tidligere i januar i 2018. Fra november til februar arrangeres fire nordiske webinar og seminar som alle spenner over samme lest for å gi sammenlignbar informasjon og innsikt om helsemarkedets muligheter hos hverandre.

 

Ganske like helsesystem i Norden
Først ut er Finland. 21. november kan velferdsteknologibedrifter fra Norge, Sverige og Danmark får kjennskap til hvordan det finske helsemarkedet, og finske helsesystemet fungerer.

-Det finske helsesystemet er på mange vis lik de andre nordiske helsesystemene, noe som gir gode muligheter for salg og kunnskapsdeling over landegrenser. Helseteknologi som allerede er utviklet i Norden, som IKT-løsninger for omsorgssektoren både til hjemmebasert omsorg og på institusjoner, har et godt omdømme i Finland. Nordiske løsninger bør være lett å gjøre kompatibelt til det finske markedet, står det i introen til webinaret fra Finland, står det i programmet fra Finland.  

Webinarene er på engelsk, og du registrerer deg gratis med påloggingsfunksjon.

Registrer deg her

 

Hvem og hva er NorCare?
NorCare er et EU-støttet prosjekt mellom helseklyngen Welfaretech i Danmark, norske Norwegian Smart Care Cluster, Business Region Göteborg i Sverige og Uleåborgs Helse i Finland. Prosjektperioden er satt fra 1. januar 2018 til 20. juni 2019. 

Et mål er å støtte alle SMBs medlemmer i NorCare-prosjektet med nordisk markedsinnsikt, støtte internasjonaliseringen til små og mellomstore bedrifter, finne muligheter for SMB-partnerskap over landegrensene, finne muligheter for SMB-deltakelse i FoU-prosjekter og muliggjør koblinger i et nordiske helseøkosystem.  

Samarbeidet har utviklet seg over tid, ettersom helseklyngene og bedriftene har funnet hverandre i et felles nordisk marked, men ble offisielt etablert 1. januar 2018.

NorCare er støttet av Baltic Sea Region - Innovation Express

Du kan lese mer om prosjektet her.  

Les også: Nytt klyngesamarbeid åpner nordiske helsedører

   

Og så til Sverige
Bare noen korte uker etter webinaret i Finland, er det svenskene sin tur å gi tilsvarende innsikt i det svenske helsemarkedet. 6. desember åpner Iris Öhrn fra Business Region Gøteborg webinaret og gir informasjon og inspirasjon om hvilke muligheter svenskene har å tilby.

I korte punkt handler det om:

• Organiseringen av det svenske helsevesenet
• Hovedtrender innen helse
• Konkurransesituasjonen
• Forskrifter og markedsinngang
• Refusjonsordninger
• Anskaffelsesprosesser
• Dagens trender i svenske helseøkonomi
• Muligheter og fremtidige krav til bransjen 

Les også: Nordisk helseklynge på Vitalis

   

To nordiske besøk i 2019
«Hvordan lykkes i det norske markedet» er tittelen på det norske bidraget til å nordisk markedsinnsikt. Dette er ikke bare et webinar, men arrangeres som et todagers seminar.  

-Vi i Norwegian Smart Care Cluster inviterer våre nordiske kollega til Norge, Stavanger og Innovasjonsparken, sier Arild Kristensen, daglig leder i Norwegian Smart Care Cluster.  

Torsdag 17. januar og fredag 18. januar er satt av til seminaret som også blir en solid, nordisk nettverksarena. Her blir det mulighet til å knytte kontakter med viktige nøkkelpersoner og selskaper i det norske helsemarkedet.  

-Engasjerte og kunnskapsrike foredragsholder vil svare på spørsmål om hvordan nordiske bedrifter kan få realisere sitt potensial på det norske markedet, sier Kristensen.  

Det blir også arrangerte åpne dialoger der du kan få tilbakemeldinger fra norske fagfolk på dine produkt og tjenester, og hva som eventuelt må gjøres for å tilpasse et norsk marked. Blant disse møter du for eksempel:

• Din fremtidige norske forretningspartner
• Eksperter med kommersiell kunnskap, som kan bidrag til å øke forretnings- og tjenestemodellen din.
• Eksperter med kunnskap om det norske produktutvalget.

Fagfolk fra norske kommuner deltar også, og tegner framtidens mulighetsbilde for oss.

Todagers seminaret er kort sagt en unik mulighet til å møte og samarbeide med andre selskap som er klare for de nordiske markedene og er på jakt etter forretningspartnere.

 

Dejlige Danmark

Siste besøk i NorCare-turneen går til Danmark. 5. februar arrangerer de tilsvarende todagersseminar i København som Norge arrangerer i Stavanger. Tittelen på seminaret er «Hvordan lykkes i Danmark».  

Her blir vi blant annet kjent med to selskap, et norsk, Motitech, og et finsk MariCare, som deler sine erfaringer med å være en nordisk aktør i det danske markedet.  

Fagfolk fra danske kommuner deltar også på seminaret og gi sin innsikt om offentlig-privat samarbeid i Danmark

Arrangementene er internasjonale og vil bli avholdt på engelsk.  

Alle samlingene:

• 20. november, webinar: The Finnish welfare tech market
• 6. desember – webinar: The Swedish welfare tech market
• 17. og 17. januar 2019 - seminar: The way to succeed in the Norwegian Market
• 5. og 6. februar 2019 - seminar: The way to succeed in the Danish Market

Group 2ArkivNSCC_LogoLinkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListFill 1Facebook-04fbGroup 3Fill 1Page 1Group 125Group 68 Copy 6Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterList