NorEngros Kjosavik AS

www.norengros.no/

På jakt etter nyvinninger

19. des. 2016

NorEngros Kjosavik AS

Norengros er en landsdekkende grossistkjede innen emballasje, kontor- og datarekvisita, kontormøbler og medisinske forbruksvarer.

Januar 2006 fusjonerte Emballasje Vest AS i Stavanger og Karl Kjosavik i Sandnes. Fra 2006 til 2010 var firmanavnet Kjosavik Emballasje Vest AS.

I juni 2010 ble virksomheten samlet i nye lokaler på Forus, og endret samtidig firmanavn til Kjosavik as. Det kommersielle navnet er Norengros Kjosavik as.

Kjosavik AS er et 100 % lokalt eid firma. Konsernet har en solid økonomi og består av 140 dyktige medarbeidere.

Siden fusjonen har firmaet hatt en betydelig vekst og en god utvikling.

Siste års omsetning:

  • Omsetning 2004 122 mill
  • Omsetning 2007 238 mill
  • Omsetning 2010 312 mill
  • Omsetning 2014 420 mill

Kjosavik as er deleier av Norengros AS. Norengros er i dag Norges største forbruksvaregrossist og består av 13 lokale grossister fordelt i Norge. Kjeden har totalt ca 800 ansatte.

Norengros som kjede har fokus på lokal tilhørighet og eierskap, samtidig som vi kan dra fordeler av å være stor og landsdekkende når vi er i forhandlinger med våre underleverandører. Dette sikrer våre kunder et bredt vareutvalg til meget gode priser.

Norengros er fleksible og kan tilrettelegge for bestillings- og leveringsrutiner som er mest hensiktsmessig for den enkelte kunde. Norengros evner å bidra til forenkling av innkjøpsrutiner og transaksjoner knyttet til vareforsyning.


På jakt etter nyvinninger

Sitter du på en helseteknologisk oppfinnelse? Vil du gjerne få den ut på markedet? Da er Norengros Kjosavik AS rett bedrift å kontakte.

– Vi er interesserte i alle slags produkter som gjør at eldre kan bo hjemme lenger og være trygge, sier Renate Taraldset, salgssjef helse i Norengros Kjosavik AS.

Bedriften har to helsebutikker og to apotek. Til våren kommer en tredje helsebutikk og enda et apotek.

I butikkene selges forbruksartikler innen helse, for eksempel bandasjer, bleier og matprodukter for eldre og syke. Det selges også hjelpemidler, for eksempel til å bevege seg.

Et eksempel er Assistep, en rullator for trapper. Stolen har sitt utspring i en norsk gründeridé. Gründerne var studenter ved NTNU da de begynte å arbeide med konseptet.


Trenger ikke flytte
– Dersom de har Assistep-er, trenger ikke eldre å flytte fordi de bor i et hus med trapp, sier Ståle Klippen, salgssjef butikker i Norengros Kjosavik AS (t.h. på bildet).

I tillegg til at Norengros Kjosavik AS har butikker rettet mot det private markedet selger de også produkter til profesjonelle.

De ansatte i butikkene er utdannet helsepersonell, for eksempel sykepleiere og fysioterapeuter. De kan vise, hjelpe og forklare.


Endre omsorgssektoren
– Vi vil henge med på den bølgen av nye produkter som kommer til å endre hele omsorgssektoren, sier Klippen.

Lederne i Norengros Kjosavik AS er interessert i mange typer produkter.

Det finnes elektroniske medisindosetter. De gir beskjed, for eksempel på telefonen, til pårørende dersom eieren har glemt å ta medisinen sin.

– Hvis noen i NSCC har slike dosetter, vil vi gjerne ta slike inn i butikkene våre, sier Klippen.


Bredt utvalg
Norengros Kjosavik AS selger et bredt utvalg av utstyr.

–Tenk deg en person som har dårlig førlighet. Vi har scooteren han trenger for å komme seg til boligen sin. Så har vi rullatoren han trenger for å flytte seg fra døra og inn i stua, sier Klippen.

– I stua skal han gjerne sette seg ned. Vi har gripestang som hjelper ham med det.  I tillegg har vi stoler som vipper han opp når han skal det. I trappa bruker han Assistep-en. Vi selger også senger som kan heves og senkes, sier han.

Tekst: Ida Gudjonsson/Minredaksjon.no

Arkiv