Digidoc technologies

www.digidoctech.no

Astmafløyte kan redde liv

21. mai 2015

Digidoc technologies

​DigiDoc Technologies tar sikte på å gjøre eHelse enkel og tilgjengelig.

DigiDoc Technologies ble grunnlagt tidlig i 2013 med det formål å utvikle programvare og applikasjoner med fokus på telemedisin, eHelse og mHealth.

Deres første mål og prestasjon har vært å forvandle iPhone-kamera til en pulsoksymeter uten bruk av ekstrautstyr. De kan med stolthet si at de er det første selskapet i verden til å oppnå dette målet (demo).

DigiDoc Technologies har utviklet en unik app som måler pulsen og oksygenmetning ved hjelp av mobilkamera.


Astmafløyte kan redde liv

DigiDoc Technologies har utviklet en astmafløyte som skal hjelpe barn med astma å holde kontroll på sykdommen.

– Astmafløyten er en liten plastfløyte som er formet som en fisk. Meningen er at foreldre med barn som har astma kjøper denne og bruke ett minutt sammen med barna for eksempel før de pusser tenner, sier administrerende direktør og med-gründer i digiDoc Technologies, Damoun Nassehi.

Han forklarer at barna blåser inn i fløyten og dermed registreres resultatet på en smarttelefon. Videre får man tilbakemelding på barnets lungefunksjon og om de eventuelt skal ta kontakt med lege eller gjøre andre tiltak.

Astma kan være dødelig
Ti prosent av alle barn har astma, og sjansen er stor for at du eller noen du kjenner har denne luftveissykdommen. Som lege har han opplevd at astmapasienter ofte kommer inn for sent.

– Det ikke mange vet, er at sykdommen kan være dødelig. Omtrent 250.000 mennesker dør hvert år på grunn av astma. Disse dødsfallene kunne vært unngått. Mange får dårlig behandling, det finnes lite informasjon til foreldre og barn er ikke alltid flinke til å gi beskjed, sier Nassehi.

Må godkjennes
Produktet er under produksjon og Nassehi håper fløyten blir lagt ut for salg i år.

– Det er strenge krav for godkjenning av medisinsk utstyr. Vi må hyre inn konsulenter som er spesialister på området for å få de nødvendige godkjennelsene, men dette er en utfordring som er overkommelig. Hvis alt går fint så får vi den ut i år, men før vi kan markedsføre den må den altså bli godkjent som medisinsk utstyr, sier Nassehi.

Når fløyten blir godkjent kan man få kjøpt den på hjemmesidene til Astmafløyten, og etter hvert håper Nassehi at den vil bli tilgjengelig på apoteker også.

– Fløyten er veldig billig og dermed lett å få ut til mange folk. Man slipper en investering og den er veldig lett å komme i gang med, avslutter han.

Arkiv