Vi vet at det kan være vanskelig å manøvrere i det offentlige virkemiddelapparatet. Derfor har vi samlet informasjon om de mest sentrale ordningene for bedrifter som jobber med Smart Care.
Det norske virkemiddelapparatet
Det næringsrettede virkemiddelapparatet i Norge skal bidra til størst mulig verdiskapning og lønnsomme arbeidsplasser innenfor bærekraftige rammer. Det offentlige tilbyr ordninger som skal legge til rette for utvikling av bedrifter, produkter, prosesser, organisering og markeder. Mange av ordningene kan ha mer enn ett formål. Det er likevel et felles mål at ordningene skal bidra til framtidige arbeidsplasser og økt verdiskaping gjennom en bedre utnyttelse av samfunnets ressurser.
De næringsrettede virkemidlene skal utløse, forsterke og/eller akselerere aktiviteter knyttet til:
Klyngen er her for å bistå deg med å manøvrere det offentlige virkemiddelapparatet. Ta gjerne kontakt med oss for en prat om mulighetene.
Innovasjon Norge er den største virkemiddelaktøren i Norge, og skal utløse verdiskapende næringsutvikling i hele landet. Innovasjon Norge gir virkemidler i alle virkemiddelkategorier til både oppstartbedrifter og etablerte foretak. Utvalgte ordninger fra Innovasjon Norge:
Les om flere ordninger for finansiering av innovasjon og utvikling fra Innovasjon Norge.
Øvrige relevante virkemiddelaktører: Eksportkreditt, Enova, GIEK, Investinor, Nysnø Klimainvesteringer, Patentstyret
LES MER
Forskningsrådet skal arbeide for dekke samfunnets behov for forskning ved å fremme grunnleggende og anvendt forskning. Deler av dette arbeidet faller inn under det næringsrettede virkemiddelapparatet, spesielt virkemidler rettet mot næringsrettet forskning og utvikling.
Samleside med relevant informasjon for næringslivet fra Forskningsrådet
Utvalgte ordninger fra Forskningsrådet:
LES MER
Siva utvikler, eier og finansierer en nasjonal infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling bestående av inkubatorer, næringshager, katapult-sentre, innovasjonsselskaper, samt innovasjonssentre og industribygg. Virkemidlene bidrar til at inkubatorer, næringshager, katapult-sentre, og klynger kan gjøre en viktig jobb for bedrifter over hele Norge. Utvalgte ordninger fra SIVA:
LES MER
DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom fokus på design og arkitektur. De fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, og arbeider for å styrke design og arkitekturs rolle i utformingen av morgendagens Norge. Utvalgte ordninger fra DOGA:
LES MER
Sitter du på et prosjekt eller en løsning med internasjonalt potensiale?
Norge er fullverdig medlem av Horisont 2020-programmet,noe som gjør at norske bedrifter, offentlig forvaltning og akademia kan søke Horisont 2020 (H2020) om midler til forskning, innovasjon og kommersialisering. I tillegg til penger fra EU får man ved deltakelse tilgang til fremragende forskningsnettverk, infrastruktur og nye markeder.
EUs niende rammeprogram for forskning og innovasjon, Horisont Europa, starter opp 1. januar 2021 med et foreslått totalbudsjett på 94 milliarder euro. Horisont Europa samsvarer godt med norske forsknings- og innovasjonspolitiske målsettinger og er en videreføring av Horisont 2020.
Vi anbefaler at bedrifter oppretter kontakt med vår EU rådgiver før man innleder søknadsprosess mot et av EU's programmer.
PES-ordningen er en strategisk finansiering fra Forskningsrådet for å styrke norsk deltakelse i Horisont Europa, samt å bedre norsk avkastning i form av prosjektmidler.
Formål
Midlene skal også bidra til at kvaliteten på innsendte EU-søknader blir bedre, at antallet søknader med norsk deltakelse går opp og at nye søkere mobiliseres til å delta i EU-prosjekter.
Det er flere muligheter for bedrifter til å søke finansiering gjennom Horisont programmet, og vi presenterer her kun et utvalg. Vi anbefaler at bedrifter oppretter kontakt med vår EU rådgiver før man innleder søknadsprosessen.
SE OPPTAK FRA NASJONAL KICK-OFF FOR HELSE I HORISONT EUROPA I REGI AV FORSKNINGSRÅDET