På jakt etter nyvinninger

På jakt etter nyvinninger

Sitter du på en helseteknologisk oppfinnelse? Vil du gjerne få den ut på markedet? Da er Norengros Kjosavik AS rett bedrift å kontakte.

– Vi er interesserte i alle slags produkter som gjør at eldre kan bo hjemme lenger og være trygge, sier Renate Taraldset, salgssjef helse i Norengros Kjosavik AS.

Bedriften har to helsebutikker og to apotek. Til våren kommer en tredje helsebutikk og enda et apotek.

I butikkene selges forbruksartikler innen helse, for eksempel bandasjer, bleier og matprodukter for eldre og syke. Det selges også hjelpemidler, for eksempel til å bevege seg.

Et eksempel er Assistep, en rullator for trapper. Stolen har sitt utspring i en norsk gründeridé. Gründerne var studenter ved NTNU da de begynte å arbeide med konseptet.


Trenger ikke flytte
– Dersom de har Assistep-er, trenger ikke eldre å flytte fordi de bor i et hus med trapp, sier Ståle Klippen, salgssjef butikker i Norengros Kjosavik AS (t.h. på bildet).

I tillegg til at Norengros Kjosavik AS har butikker rettet mot det private markedet selger de også produkter til profesjonelle.

De ansatte i butikkene er utdannet helsepersonell, for eksempel sykepleiere og fysioterapeuter. De kan vise, hjelpe og forklare.


Endre omsorgssektoren
– Vi vil henge med på den bølgen av nye produkter som kommer til å endre hele omsorgssektoren, sier Klippen.

Lederne i Norengros Kjosavik AS er interessert i mange typer produkter.

Det finnes elektroniske medisindosetter. De gir beskjed, for eksempel på telefonen, til pårørende dersom eieren har glemt å ta medisinen sin.

– Hvis noen i NSCC har slike dosetter, vil vi gjerne ta slike inn i butikkene våre, sier Klippen.


Bredt utvalg
Norengros Kjosavik AS selger et bredt utvalg av utstyr.

–Tenk deg en person som har dårlig førlighet. Vi har scooteren han trenger for å komme seg til boligen sin. Så har vi rullatoren han trenger for å flytte seg fra døra og inn i stua, sier Klippen.

– I stua skal han gjerne sette seg ned. Vi har gripestang som hjelper ham med det. I tillegg har vi stoler som vipper han opp når han skal det. I trappa bruker han Assistep-en. Vi selger også senger som kan heves og senkes, sier han.

Tekst: Ida Gudjonsson/Minredaksjon.no

Arkiv